• Nieuwe eigenaar

  Pinnacle neemt Media Park over

 • Pinnacle nieuwe eigenaar Media Park

  Het Media Park is verkocht. Europa Capital, die Media Park Enterprise in eigendom had, heeft op 8 januari 2019 overeenstemming bereikt met Pinnacle, het vastgoedbedrijf van prins Bernhard, Coen Groeneveld en Menno de Jong.

   

  De verkoop van het Media Park maakt weg vrij voor ontwikkeling. Het Media Park omvat ruim 150 duizend vierkante meter bedrijfsruimte voor mediagerelateerde bedrijvigheid. In 2017 en 2018 is gewerkt aan een visie op de toekomstbestendigheid van de locatie. Het park stond al enkele jaren in stilte te koop.

   

  Voorheen was TCN eigenaar van het Media Park. Zij kochten het in 2003 van de NOB. Toen TCN failliet ging, werd officieel geen nieuwe eigenaar bekend gemaakt, als eigenaar werd vermeld Media Park Enterprise. Media Park Enterprise is een project van Europa Fund II. Europa Fund II wordt beheerd door Europa Capital, een gevestigd vastgoedfonds dat vanuit kantoren in geheel Europa actief is. Europa Capital is onderdeel van de Rockefeller Group (RGI). Europa Capital Partners en Europa Capital vallen onder het toezicht van de Financial Services Authority. Adviseur van Europa Capital bij de verkoop was CBRE. De transactie betreft in totaal 155.746 m² aan gebouwen; tv- en radiostudio’s, productiefaciliteiten, kantoren en opslag. Het centrum voor de media in Nederland is voor 95 procent verhuurd, aldus www.vastgoedmarkt.nl.

   

  In september onthulden het Media Park en de gemeente Hilversum de toekomstvisie van UNStudio voor het gebied. Het moet een multifunctioneel gebied worden. De gemeente is in het afgelopen jaar door Europa Capital doorlopend op de hoogte gebracht van ontwikkelingen in het verkoopproces van deze, voor de gemeente belangrijke plek: ‘Er is een einde gekomen aan de onzekerheid met betrekking tot de toekomstig eigendom van het Media Park, daar ben ik blij mee. Het is positief dat de ontwikkelde visie op het Media Park een stevige basis heeft gelegd voor optimisme over de toekomstige mogelijkheden van het park. Het heeft een gewenste inpuls gegeven aan het verkoopproces. Wij zien uit naar een goede samenwerking met de nieuwe eigenaar om het Media Park om te vormen naar een toekomstbestendig en levendige bedrijfscampus voor de creatieve digitale media industrie’, aldus wethouder Jaeger.

   

  Bron: dit is een bewerking van artikelen die te vinden zijn op www.vastgoedmarkt.nl en het persbericht van de gemeente Hilversum.